Marcus Rohrer Spirulina®: Analyse
Gemiddelde waarden per 6 tabletten (1,8 g)
Algemene waarden Vitaminen Vanadium (V) 8,9 mcg
Proteïnen 1,04 g Bètacaroteen (provit.A) 4,04 mg
Koolhydraten 390 mg Thiamine (Bl) 45 mcg Pigmenten en Enzymen
Lipiden 95 mg Riboflavine (B2) 66 mcg Chlorofyl-A 18,5 mg
Mineralen 195 mg Niacine (B3) 270 mcg Carotenoïden totaal 8,8 mg
Water 80 mg Pantotheenzuur (B5) 2,7 mcg Bètacaroteen 4,2 mg
Energetische waarde 6,6 kcal/27 kj Pyridoxine (B6) 9 mcg Fycocyanine totaal 313,2 mg
Cyanocobalamine (act.B12) 1,2 mcg C-Fycocyanine 146 mg
Aminozuren (proteïne) Delta-alpha tocopherol (E) 63 mcg Superox. dismutase (SOD) 1296 eenh.
Essentiële Biotine (H) 0,5 mcg
Isoleucine 55,4 mg Foliumzuur 2,7 mcg Vetzuren
Leucine 89,1 mg Inositol 1 mg Totaal vetzuren 70,2 mg
Lysine 50 mg waarvan:
Methionine 24,2 mg Mineralen Gamma-linoleenzuur (GLA) 13,3 mg
Fenylalanine 47,6 mg Calcium (Ca) 8,4 mg Essentieellinoleenzuur 15 mg
Threonine 47,4 mg IJzer (Fe) 1 mg Oliezuur 4,9 mg
Tryptofaan 17,1 mg Kalium (K) 33,6 mg Palmitinezuur 31,6 mg
Valine 59,2 mg Magnesium (Mg) 13,8 mg Palmitolinolzuur 4 mg
Mangaan (Mn) 57,6 mg Stearinezuur 1,1 mg
Niet essentiële Natrium (Na) 2,25 mg
Alamine 75,4 mg Fosfor (P) 18 mg
Arginine 67,1 mg Zink (Zn) 48,6 mcg
Asparaginezuur 100,3 mg
Cystine 9,3 mg Spoorelementen
Glutaminezuur 142,7 mg Barium (Ba) 4,1 mcg Conserveringsmiddelen géén
Glycine 52,9 mg Boor (B) 33,2 mcg Kleurstoffen géén
Histidine 17,2 mg Chroom (Cr) 21,1 mcg Smaakstoffen géén
Praline 39,9 mg Cobalt (Co) 6,4 mcg Pesticiden, herbiciden géén
Serine 52 mg Molybdeen (Mo) 7,3 mcg Salmonella, Staphilococcus géén
Tyrosine 42,3 mg Selenium (Se) 0,6 mcg Escheridia coli géén
Omdat Spirulina een zuiver natuurproduct is kunnen de gemeten waarden afwijken van de genoemde analyse, bijvoorbeeld door weersinvloeden en seizoenswisselingen. De unieke kracht van Spirulina wordt niet alleen bepaald door de hoeveelheid van de diverse stoffen, maar met name door de synergetische werking van alle stoffen tezamen. Naast de weeg- en telbare stoffen in de analyse speelt ook de bio-energetische waarde een belangrijke rol.